Blog

Low-code voor de industriële sector: een iAdvise use case

Deel van onze missie bij Plaza is om de kracht van low-code en de expertise van onze bedrijven in de kijker te zetten. Daarom gaan we vandaag dieper in op de kracht van low-code applicatieontwikkeling in de industriële sector. We nemen daarvoor een kijkje bij een opmerkelijke case van onze partner, iAdvise, die samenwerkt met International Car Operators (ICO), een onmisbare speler in de wereld van autotransport.  
 
In deze case zullen we dieper ingaan op het inspirerende verhaal van ICO, waarbij hun robuust Terminal Operating System (TOS) en Oracle-database de basis vormden voor een efficiënte digitale transformatie met APEX, het low-code platform van Oracle.  

Van Oracle Terminal Operating System naar Digitalisatie platform 

In het hart van de verandering bij ICO staat het Terminal Operating System (TOS), een betrouwbaar en solide systeem dat zijn kracht ontleent aan Oracle-technologie. Het TOS vormt een solide basis voor de operaties van ICO, maar het bleek uitdagend om het uit te breiden met extra toepassingen en functionaliteiten.  

 

Zonder zich hiervan volledig bewust te zijn, bleek het Oracle ecosysteem de sleutel tot hun oplossing. Oracle APEX, een krachtig low-code platform, is een extra functionaliteit die gratis bij elke Oracle-licentie wordt geleverd, en het was met deze waardevolle basis dat ICO hun digitale transformatie een stap verder bracht.
 

Laten we eens een voorbeeld nemen: het recente project gericht op het volledige schade-opvolgingsproces, vanaf het moment dat een auto wordt geregistreerd tot aan de uiteindelijke reparatie. Tussen deze stappen bevindt zich een complex proces van schadebeoordeling, tegenexpertise, goedkeuring en specificaties. Wil je graag meer weten, bekijk dan zeker ook de casevideo, waar we nog dieper ingaan op het proces. 

 

Dankzij de flexibele low-code backend is dit hele proces volledig aanpasbaar aan de behoeften van elke klant. Als er morgen bijvoorbeeld een bepaalde goedkeuringsstap niet meer nodig is, kan ICO die gewoon uitschakelen. Dat stelt hen in staat om het systeem op elk moment te configureren voor zowel bestaande als nieuwe klanten, zonder dat er extra ontwikkeltijd nodig is.
 

Maar iAdvise gaat verder dan alleen maar low-code. Ze combineren de kracht van een low-code backend met een responsieve React web frontend. Daardoor ontstaat een naadloze gebruikerservaring die zowel technisch solide als intuïtief is. 

De impact van iAdvise en APEX

De samenwerking tussen ICO,  iAdvise, en het Oracle ecosysteem heeft een diepgaande impact gehad op de manier waarop ICO zijn bedrijfsprocessen transformeert en beheert, met een reeks voordelen die intern en extern merkbaar zijn. 

 

Ten eerste hoeft ICO geen bijkomende licentiekosten te betalen voor een low-code platform. Dankzij het reeds beschikbare Oracle APEX konden ze direct aan de slag met het digitaliseren en optimaliseren van hun processen zonder extra financiële lasten. Dat heeft de kostenefficiëntie van hun projecten aanzienlijk vergroot.
 

Een andere sleutelfactor in het succesverhaal is iAdvise, die de voordelen van low-code flexibiliteit en snelheid heeft weten te combineren met de kracht van high-code ontwikkeling. Deze synergie heeft geresulteerd in een naadloze integratie van APEX in ICO’s bestaande systemen en processen, met als gevolg een soepelere en meer geoptimaliseerde operationele omgeving.
 

Dankzij de inzet van APEX heeft ICO nu de vrijheid en wendbaarheid om processen snel aan te passen en innovatieve ideeën sneller dan ooit te valideren voordat ze in productie worden genomen. De flexibiliteit van het systeem stelt ICO in staat om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften zonder kostbare ontwikkeltijd te verspillen. 

Als je geïnspireerd bent door het innovatieve verhaal van ICO en hun transformatie met behulp van Oracle APEX en iAdvise, dan is het nu tijd om je eigen digitale succesverhaal te schrijven. Plaza coördineert een groep van vooraanstaande low-code bedrijven, klaar om je organisatie te ondersteunen bij het benutten van de kracht van low-code technologie. Neem vandaag nog contact op met Plaza en ontdek hoe we samen jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen brengen. De toekomst van jouw digitale transformatie begint hier! 

Ben je het sterk (on)eens met ons stuk?

Klaar om met ons samen te werken?
We horen je met plezier komen dus neem zeker contact met ons op!